Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Cînd va fi gata cadrul de negociere pentru aderarea Ucrainei la UE

21 feb. 19:15   Externe
2056 3

Potrivit declarației președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cadrul de negociere pentru aderarea Ucrainei la UE nu va fi gata înainte de alegerile europene, care vor avea loc la începutul lunii iunie.

Von der Leyen a făcut această declarație în cadrul unui briefing desfășurat miercuri la Bruxelles, potrivit Adevărului European.

"Facem progrese remarcabile în ceea ce privește procesul de verificare. Acest lucru este foarte bun. Și lucrăm la cadrul de negociere. Părerea mea este că nu vor fi gata înainte de alegerile europene, ci după acestea, pentru că văd dezvoltarea unor poziții de negociere diferite. Va fi nevoie de timp", a declarat von der Leyen.

"Dar, cred, cam pe la vară, la începutul verii, vom fi gata", a adăugat ea.

Comisia Europeană a început să lucreze în ianuarie la un proiect de cadru de negociere pentru Ucraina, un document care stabilește principiile și procedurile de negociere a aderării la UE.


Anterior, existau speranțe că acest cadru de negociere va fi gata mai devreme și că va fi aprobat în cadrul conferinței interguvernamentale convocate după summitul liderilor UE din martie. Convocarea conferinței interguvernamentale reprezintă începutul de facto al negocierilor de aderare.

Se așteaptă ca la summitul UE din martie să se evalueze ultimii pași pe care Ucraina i-a făcut pentru a iniția negocierile de aderare.

2
6
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?