X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Cînd va avea loc Summitul Forumului pentru cooperare China-Africa

23 aug. 22:32   Externe
3 ore in urma 896 0

Președintele Chinei, Xi Jinping va participa în 5 septembrie la Beijing, la ceremonia de deschidere a Summitului Forumului pentru cooperare China-Africa 2024 și va susține mesajul principal, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

Xi Jinping va oferi și banchetul de bun venit și va fi prezent la evenimentele bilaterale pentru liderii din țările africane participante și reprezentanții africani ai organizațiilor internaționale și regionale, transmite romanian.cri.cn

Summitul Forumului pentru Cooperare China-Africa 2024 se va desfășura la Beijing între 4 și 6 septembrie. În cadrul acestui summit, lideri din China și Africa vor discuta despre prietenie, cooperare și viitor, pe marginea temei principale „Acționăm împreună pentru promovarea modernizării și construirea comunități cu destin comun China-Africa”.

Aceasta va fi o nouă întîlnire a marii familii China-Africa după Summitul de la Beijing din 2006, Summitul de la Johannesburg din 2015 și Summitul de la Beijing din 2018. Totodată, este și cea mai mare activitate diplomatică găzduită de China în ultimii ani, cu cei mai mulți lideri străini participanți.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав