Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

China va continua să coopereze cu CIO pentru promovarea mișcării olimpice

25 sep. 2023,, 13:00   Externe
2416 0

Președintele Chinei, Xi Jinping, s-a întîlnit la Hangzhou cu președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

Xi i-a adresat bun-venit lui Bach și a exprimat recunoștința, în numele guvernului și al poporului chinez, pentru sprijinul acordat mișcării olimpice și dezvoltării sporturilor în China de CIO și de el personal.

Președintele chinez a apreciat eforturile făcute de CIO pentru a se opune politizării sporturilor și promovării mișcării olimpice, și rolul deosebit de însemnat al acestei organizații pentru apărarea păcii și dezvoltării mondiale, a solidarității și progresului omenirii.

Xi a menționat că anul trecut, cu sprijinul acordat de CIO și președintele Bach, China a oferit lumii o ediție „simplă, sigură și splendidă” a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Cu toate că olimpiada de iarnă de la Beijing s-a încheiat, eforturile Chinei în a răspîndi spiritul olimpic nu se vor încheia. Partea chineză dorește să continue cooperarea cu CIO pentru a aduce mai multe contribuții la propășirea olimpismului și la construcția comunității cu un viitor comun al omenirii.

Bach a afirmat, la rîndul său, că guvernul chinez acordă o importanță deosebită dezvoltării sportului și a adus un aport deosebit mișcării olimpice internaționale. Olimpiada de iarnă de la Beijing a fost o ediție splendidă și foarte reușită, din care atît poporul chinez cît și popoarele lumii pot trage foloase permanent. CIO apreciază poziția Chinei de a lupta pentru apărarea multilateralismului și de a se opune politizării sporturilor, a menționat Bach. Organizația pe care o conduce este mulțumită de cooperarea cu China, este recunoscătoare pentru sprijinul oferit de China mișcării olimpice internaționale, și dorește să consolideze cooperarea cu partea chineză.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?