X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

China îndeamnă SUA să-și onoreze angajamentele

9 iul. 21:00   Externe
2338 0

Poziția guvernului chinez cu privire la problemele legate de Tibet este consecventă și clară, a afirmat luni la Beijing, Lin Jian, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe.

Lin a precizat că acestea sînt afacerile interne ale Chinei și nu este tolerată nicio interferență din partea forțelor externe. De-a lungul anilor, Tibetul s-a bucurat de o dezvoltare economică viguroasă, de armonie și stabilitate socială, iar tradițiile sale culturale au fost protejate și promovate. Drepturile și libertățile tuturor grupurilor etnice, inclusiv libertatea la credință religioasă și libertatea de a-și folosi și dezvolta propriile limbi vorbite și scrise, sînt pe deplin garantate.

Lin Jian a subliniat că este bine cunoscut faptul că cel de-al 14-lea Dalai Lama nu este o figură pur religioasă, ci un exilat politic care se angajează în activități separatiste anti-chineze sub masca religiei. China îndeamnă SUA să recunoască importanța și sensibilitatea chestiunilor legate de Tibet, să respecte cu seriozitate interesele fundamentale ale Chinei, să-și onoreze angajamentele în chestiunile legate de Tibet și să nu mai sprijine în niciun fel activitățile separatiste ale forțelor pro "independența Tibetului".

4
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав