Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

China consolidează cooperarea cu UNESCO

29 sep. 2023,, 13:00   Externe
2371 0

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, s-a întîlnit la Beijing, cu Directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay.

Președintele Xi a declarat că relațiile de cooperare dintre China şi UNESCO au o mare semnificaţie, ajutînd la promovarea păcii şi dezvoltării pe plan mondial. China doreşte să intensifice tot mai mult colaborarea cu UNESCO, să consolideze capacitatea şi să crească nivelul de protecţie a moştenirilor culturale, să întărească schimburile şi învăţarea reciprocă între diferite civilizaţii, să ajute la menţinerea păcii mondiale şi să promoveze construcţia comunităţii umane cu destin comun.

China are o populaţie de peste 1,4 miliarde oameni. Dezvoltarea uriaşă a Chinei reprezintă în sine o contribuţie importantă adusă progreselor civilizaţiei umane. China acordă mare atenţie cooperării şi schimburilor cu UNESCO şi alte organisme ale ONU, dorind să aducă o contribuţie în comun la dezvoltarea lumii, a mai arătat președintele Xi.

La rîndul său, Audrey Azoulay a declarat că guvernul chinez a acordat permanent o mare atenţie activităţilor UNESCO şi a susţinut ferm înfiinţarea Premiului UNESCO pentru educaţia fetelor şi femeilor, jucînd un rol important în promovarea acestui domeniu.

Reprezentanții UNESCO sînt mulţumiți de consensurile încheiate cu China în diverse domenii, dorind să consolideze cooperarea în protecţia patrimoniilor culturale, să intensifice schimburile ştiinţifice, culturale şi tehnice, pentru a aduce o contribuţie comună la menţinerea păcii şi dezvoltării lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?