X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

China ar putea limita accesul minorilor la aplicațiile smartphone la o oră pe zi

3 aug. 2023,, 19:15   Externe
2480 0

Autoritățile chineze ar putea limita la o oră pe zi accesul persoanelor cu vîrste cuprinse între 8 și 16 ani la aplicațiile de pe smartphone-uri și alte dispozitive mobile, grație unui regim proiectat pentru protejarea minorilor pe internet.

Opțiunea nu va fi impusă și poate fi activată la voința părinților sau a tutorilor, a declarat Administrația pentru spațiul cibernetic din RPC.

"Atunci cînd dispozitivul este pornit pentru prima dată sau la selectarea setărilor, utilizatorul poate opta pentru a nu utiliza acest regim", se arată în proiectul distribuit de autoritate pentru examinare publică. După selectarea modului de protecție a minorilor, timpul maxim de utilizare a dispozitivului pentru persoanele cu vîrste cuprinse între 8 și 16 ani cu sprijinul unui terminal mobil inteligent de date nu va depăși 1 oră."

După cum se precizează în document, copiii cu vîrsta sub 8 ani, pentru care este selectat modul specificat, vor utiliza smartphone-urile sau tabletele doar 40 de minute pe zi. În ceea ce privește copiii mai mari, cu vîrste cuprinse între 16 și 18 ani, limita lor va fi de 2 ore. Dacă este necesar, părinții pot ridica restricțiile.

La expirarea timpului alocat, terminalul de date al smartphone-ului va bloca automat accesul la aplicații. Excepție vor face programele necesare marcate de părinți. În plus, de la 22:00 la 06:00, adică în timpul nopții, terminalul nu va permite unui copil să utilizeze un dispozitiv pe care este activat modul de protecție a minorilor.


Anterior, Administrația spațiului cibernetic din Republica Populară Chineză a declarat că autoritățile chineze vor îmbunătăți în curînd eficiența regimului de protecție a minorilor pe internet. După cum s-a precizat, aceste măsuri vor fi de amploare și vor afecta aplicațiile pentru smartphone-uri, terminalele mobile inteligente de date, magazinele de descărcare de software. Pentru comoditate, noul regim va funcționa "one-touch" - utilizatorul va putea trece automat la acesta, fără a fi nevoit să introducă de fiecare dată toate informațiile necesare.

Se așteaptă ca aceste schimbări să joace un rol pozitiv și să "reducă impactul negativ al informațiilor nesănătoase asupra minorilor". Oficiul invită publicul larg să participe la activitatea organismelor publice în vederea consolidării regimului de protecție a tinerilor și solicită sugestii pînă la 2 septembrie.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?