X 
Transnistria stiri: 1301

Cehia renunță la majoritatea restricțiilor COVID-19

11 feb. 2022,, 09:42   Externe
2951 0

Cehia a eliminat joi regulile care cer prezentarea certificatului de vaccinare împotriva COVID-19 pentru a participa la evenimente și pentru a intra în restaurante, după ce numărul infectărilor cu Omicron a început să scadă. Majoritatea restricțiilor rămase vor fi ridicate începînd cu luna martie, a anunțat premierul Petr Fiala, potrivit Reuters.

Republica Cehă este cea mai recentă țară europeană care a relaxat restricțiile, în condițiile în care guvernul speră că vîrful valului Omicron a trecut.

Această țară de 10,7 milioane de locuitori a înregistrat unul dintre cele mai mari bilanțuri de decese pe cap de locuitor din lume, cu 37.660 de victime pînă în prezent. Infecțiile zilnice au atins un vîrf de 57.232 pe 1 februarie, scăzînd miercuri la 29.059.

Hotelurile și restaurantele din Praga, o destinație turistică de prim rang, au avut mult de suferit pe parcursul pandemiei, iar acum speră că restricțiile nu vor mai reveni.

„Eram într-o situație perversă în care cei care respectau regulile sufereau, în timp ce aceia care nu dădeau doi bani pe ele și chiar o spuneau deschis făceau profit”, a declarat Tomas Prouza, șeful unui grup de lobby pentru comerț și turism, salutînd sfîrșitul restricțiilor.

„Bilanțurile scad, spitalele nu mai sînt pline, acesta este un moment în care trebuie să începem să trăim normal”, a adăugat acesta.

Numărul de persoane internate în spitale a continuat să crească pînă la 3.784 marți, dar este mult sub maximul de peste 9.000 din martie anul trecut.

Guvernul menține însă obligativitatea măștii în interior și în mijloacele de transport în comun, precum și limitele privind numărul spectatorilor la evenimentele culturale și sportive.

Testarea regulată obligatorie în școli și la locurile de muncă se va încheia la 18 februarie.

Premierul Petr Fiala a declarat miercuri că majoritatea restricțiilor rămase vor fi ridicate începînd cu luna martie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?