Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Ce a declarat Ministerul de Externe al Chinei despre războiul din Ucraina și căile de dezescaladare

5 apr. 16:30   Externe
3403 0

În soluționarea politică "nu ar trebui să existe învingători și învinși".

Despre aceasta, răspunzînd la o întrebare despre războiul din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Potrivit acestuia, poziția Beijingului cu privire la "criza ucraineană" a fost "consecventă, clară și transparentă".

"Există riscul unei agravări și escaladări suplimentare a crizei, așa că ar trebui depuse eforturi de dezescaladare pentru a pune capăt conflictului prin negocieri, mai degrabă decît prin războaie. Nu ar trebui să existe învingători și învinși într-o soluționare politică. În schimb, ar trebui să domine pacea", a subliniat vorbitorul.

China, a spus el, "va continua să joace un rol constructiv în acest scop".


"China nu este nici cea care a creat conflictul, nici o parte a acestuia și nu a furnizat niciodată arme letale sau echipamente niciuneia dintre părți. Nu am căutat și nici nu vom căuta beneficii de pe urma conflictului. Alte țări nu ar trebui să discrediteze și să critice relațiile normale dintre China și Rusia, nu ar trebui să submineze drepturile legitime ale Chinei și ale companiilor chineze și nu ar trebui să transfere în mod nejustificat vina către China și să provoace confruntarea dintre tabere", a mai spus diplomatul.

15
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?