Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cazul păstrării de către Trump a documentelor secrete: în SUA au început audierile

13 feb. 11:30   Externe
1868 0

În Statele Unite, au început audierile închise în cazul fostului președinte Donald Trump care a păstrat o parte din documente clasificate drept „secrete” la locuința sa dintr-o vilă din Mar-a-Lago.

Audierea, care a început pe 12 februarie, va evalua nivelul de acces la probe în cauză. Judecătoarea Tribunalului Districtual din Florida, Eileen Cannon, s-a întîlnit cu echipa juridică a lui Trump și cu procurorii.

Echipa lui Trump a confirmat că ex-președintele a fost prezent personal la întîlnire, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Avocatul special Jack Smith, care se ocupă de urmărirea penală a lui Trump pentru documente clasificate, a cerut săptămîna trecută judecătorului să reexamineze ordinul de dezvăluire a materialelor, argumentînd că acesta prezintă riscuri pentru mai mult de douăzeci de martori.

Echipa de acuzare încearcă să blocheze cererile avocaților lui Trump pentru obținerea de documente neredactate și susține că judecătorul a aplicat greșit legea atunci cînd a dispus dezvăluirea materialelor.


Procesul pe fondul cauzei urmează să înceapă în luna mai, dar datele ar putea fi încă amînate.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?