X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Casa Albă: Fondurile pentru Ucraina se vor epuiza pînă la sfîrșitul anului

4 dec. 2023,, 18:45   Externe
2249 0

Casa Albă a avertizat că fondurile alocate pentru a ajuta Ucraina se vor epuiza pînă la sfîrșitul anului.

După cum relatează "Adevărul European", acest lucru este afirmat într-o scrisoare a directorului Biroului Administrativ și Bugetar al SUA, Shalanda Young, adresată liderilor Congresului, citată de Financial Times.

"Fără o acțiune a Congresului pînă la sfîrșitul anului, vom rămîne fără resurse pentru a achiziționa mai multe arme și echipamente pentru Ucraina, precum și pentru a furniza echipamente din stocul militar american", le-a scris Young liderilor partidelor republican și democrat.

Ea a subliniat că refuzul Congresului de a aproba noul sprijin va "îngenunchea Kievul pe cîmpul de luptă" și "va crește probabilitatea unor victorii militare rusești".

"Nu există un vas magic de finanțare care să ne ajute să trecem peste această provocare. Am rămas fără bani și aproape că nu mai avem timp", a precizat oficialul.


Ea a reamintit că deja pachetele de ajutor militar pentru Ucraina din partea SUA au devenit mai mici.

Young a adăugat că sprijinul SUA este crucial și nu poate fi înlocuit de alții.

Young a mai spus că banii pentru Ucraina ar aduce beneficii economiei americane.

Anterior, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a declarat că este "încrezător și optimist" că Congresul SUA va putea aproba fonduri suplimentare pentru ajutorul acordat Israelului și Ucrainei înainte de sărbătorile de Crăciun, dar există o condiție.

Departamentul de Stat este, de asemenea, optimist în ceea ce privește perspectivele de aprobare a pachetului de finanțare suplimentară pentru Ucraina și alte nevoi de apărare în Congres, unde este blocat de aproape două luni.

În septembrie, Casa Albă a cerut Congresului să aprobe un pachet de finanțare suplimentară de 106 miliarde de dolari care conține peste 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, precum și cheltuieli pentru ajutorul acordat Israelului, Taiwanului și protecția frontierelor.

Însă inițiativa a fost blocată de opoziția republicanilor de extremă dreapta din Camera Reprezentanților, al căror nou președinte Mike Johnson a propus divizarea ajutorului pentru Ucraina și Israel.

16
3
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?