X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Care a fost cel mai căutat cuvînt pe Google în 2022

8 dec. 2022,, 22:01   Externe
2723 0

Gigantul american Alphabet, compania mamă Google, a prezentat ieri raportul său anual Year in Search, dezvăluind care a fost cel mai căutat cuvînt pe motorul de căutare Google în 2022.

Cuvîntul „Wordle” a fost termenul cel mai căutat pe Google în 2022 la nivel mondial. „Wordle” reprezintă jocul de cuvinte lansat de inginerul software Josh Wardle în 2021, care se bucură de mare succes la nivel internațional, scrie BBC, citat de Digi24.

Utilizatorii de internet care joacă Wordle primesc șase șanse să ghicească cuvîntul zilei. Acesta este mereu un cuvînt format din cinci litere și este același pentru toți jucătorii.

Wordle a devenit atît de popular încît căutările pe Google efectuate de jucătorii disperați care căutau răspunsul corect au afectat rezultatele din Google Trends. Totodată, șapte din primele 10 cele mai căutate definiții în 2022 au fost cuvinte-răspuns pentru Wordle.

Alte mari evenimente și-au pus amprenta pe rezultatele căutărilor online. „Moartea reginei Elisabeta a II-a”, în septembrie, s-a aflat în top cinci căutări la nivel global. „Ucraina” a fost al treilea cel mai căutat termen.


În ceea ce privește căutările privind vedetele, „Johnny Depp” s-a aflat pe primul loc, în urma procesului de defăimare împotriva actriței Amber Heard din vară. Depp a fost urmat de „Will Smith”, l-a pălmuit pe comicul Chris Rock pe scena premiilor Oscar.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?