Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Bugetul de stat al Estoniei pentru anul viitor, votat. Ce priorități există

10 dec. 2023,, 01:30   Externe
2398 0

Parlamentul estonian, Riigikogu, a adoptat vineri bugetul pentru 2024 într-o sesiune suplimentară, în ciuda protestelor opoziției.

Proiectul de buget a fost susținut de 58 de deputați estonieni, 31 au votat împotrivă. Opoziția din Riigikogu a considerat că bugetul nu poate fi aprobat încă, deoarece președintele țării, Alan Karis, nu a aprobat două modificări ale legilor legate de buget din cauza unei încălcări a regulilor procedurale.

Președintele Parlamentului, Lauri Hussar, după o pauză, a anunțat însă că procedura de adoptare a legilor relevante nu este importantă pentru adoptarea bugetului de stat, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Proiectul de buget al Estoniei pentru 2024 se ridică la 16,8 miliarde de euro - venituri (cu 7,7% mai mult decît în ​​2023) și la 17,7 miliarde de euro - cheltuieli (cu 4,9% mai mult).

Guvernul estonian a explicat că prioritățile bugetare vor fi apărarea națională militară, creșterea economică împreună cu reformele ecologice și sustenabilitatea finanțelor publice, educația, consolidarea capacităților de securitate cibernetică și sprijinul pentru Ucraina.

2
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?