X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Britanicii au rămas fără ceai

15 feb. 00:30   Externe
2108 0

Marea Britanie se confruntă cu o scădere a importului de ceai negru din cauza atacurilor husite asupra navelor din Marea Roșie, relatează Times.

"Cumpărătorii au fost avertizați că "în toată țara" se atestă o lipsă de ceai negru din cauza atacurilor huthi asupra navelor din Marea Roșie", a precizat ziarul, transmite morvesti.

Se menționează că primul supermarket care și-a informat clienții despre probleme a fost lanțul Sainsbury's. Potrivit directorilor retailerilor, întreruperile în aprovizionare sînt temporare și vor afecta ușor consumatorii. Cu toate acestea, experții spun că consumatorii ar putea resimți schimbările, care se vor reflecta în creșterea prețurilor, contracții și disponibilitatea mai multor bunuri.

Potrivit Institute of Export and International Trade, peste 50% din ceaiul din Marea Britanie este furnizat de India și Kenya. Navele comerciale sînt nevoite să ocolească Canalului Suez care este nesigur, prin Capul Bunei Speranțe pentru a evita atacurile Houthis, din care cauză livrările întîrzie cu 10 - 14 zile și cresc cheltuielile.

"Nicio măsură de gestionare a aprovizionării pe termen scurt nu ar putea rezolva problemele imediate cauzate de aceste întreruperi (...) Întreruperile vor continua timp de mai multe luni", a declarat Marco Forgione, directorul general al institutului, pentru Times.


Mișcarea Ansar Allah (Houthis), aflată la putere în nordul Yemenului, care controlează o mare parte din coasta Yemenului de la Marea Roșie, a avertizat anterior cu privire la intenția sa de a ataca orice navă afiliată Israelului, făcînd apel la alte țări să își recheme echipajele și să nu se apropie de ele pe mare. O serie de companii de transport maritim au decis să suspende transportul maritim prin Marea Roșie.

5
2
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?