Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4039

Biden spune că va candida din nou la președinție din cauza lui Trump

6 dec. 2023,, 13:00   Externe
2654 0

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că probabil nu va candida pentru un al doilea mandat prezidențial dacă Donald Trump nu are nicio șansă de a conduce țara a doua oară.

Potrivit lui Biden, fostul președinte amenință grav democrația americană.

Despre aceasta relatează RBC-Ucraina cu referire la Bloomberg.

"Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sînt sigur că aș fi candidat nici eu. Cu toate acestea, nu-l putem lăsa să cîștige de dragul țării noastre", a declarat președintele american în fața donatorilor în timpul unei strîngeri de fonduri pentru campania sa electorală din Massachusetts.

Joe Biden s-a confruntat periodic cu îndoieli din partea alegătorilor cu privire la decizia sa de a candida pentru încă patru ani din cauza vîrstei sale înaintate. Șeful Casei Albe a încercat să calmeze aceste îngrijorări cu declarații potrivit cărora Trump ar distruge instituțiile democratice americane, ar abroga legile care permit accesul mai multor persoane la asistență medicală și ar impune mai multe restricții în privința avortului.


În același timp, actualul președinte american a afirmat în repetate rînduri că candidatura lui Donald Trump la președinție în 2020 a fost provocată de reacția la mitingul rasist al albilor din 2017 din Charlottesville, Virginia. La vremea respectivă, după ce un protestatar a fost ucis, Trump a declarat că au existat "oameni foarte buni" de ambele părți ale demonstrației.

Joe Biden și-a sărbătorit luna trecută cea de-a 81-a aniversare și este deja cel mai în vîrstă președinte din istoria SUA.

Aliații și persoanele care sînt în contact cu el consideră incorectă sublinierea vîrstei și a stării de sănătate a lui Biden și subliniază că acesta este suficient de sănătos pentru a-și îndeplini atribuțiile. Ei amintesc în special programul său de lucru și exercițiile fizice prescrise de medicul Casei Albe.

Trebuie remarcat faptul că Biden s-a împiedicat și a căzut de mai multe ori, totodată i s-au întîmplat și alte incidente ciudate și, prin urmare, starea sa de sănătate a ridicat în mod repetat semne de întrebare.

1
0
0
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?