Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Biden nu participă la COP28 în Dubai

27 noi. 2023,, 14:45   Externe
3499 0

Preşedintele american, Joe Biden, nu va participa la Conferinţa ONU de luptă împotriva modificărilor climatice (COP28) la Dubai, a anunţat un oficial american.

La eveniment, care va începe joi şi va dura pînă în 12 decembrie în Emiratele Arabe Unite (EAU), urmează să fie prezent un număr-record de 70.000 de participanţi.

Nici agenda lui Joe Biden şi nici cea a vicepreşedintei Kamala Harris, publicate de Casa Albă, nu includ COP28 de la Dubai în această săptămînă, notează Noi.md cu referire la news.ro.

În programul lui Joe Biden, se află o vizită în Colorado, în vederea promovării investiţiilor americane în energia eoliană, o întîlnire cu preşedintele Angolei şi iluminarea bradului naţional de Crăciun.

Un oficial american a confirmat că preşedintele Statelor Unite nu prevede să asiste la COP28 săptămîna aceasta sau în cea de a doua secvenţă, către sfîrşitul negocierilor.


Potrivit aceleiaşi surse, care a cerut protecţia anonimatului, Washingtonul se gîndeşte la posibilitatea să trimită la Dubai un oficial de rang înalt.

8
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?