X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Biden a ordonat acordarea de asistență statelor afectate de tornade

14 dec. 2021,, 11:00   Externe
7830 2

Președintele american Joe Biden a declarat stare de urgență în statele Illinois și Tennessee, care au fost afectate anterior de furtunii, vînturi puternice și tornade. Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al Casei Albe.

Liderul american a ordonat, de asemenea, să fie oferită asistență acestor state. În mesaj se menționează faptul că toate eforturile de ajutor acordat populației pot fi coordonate de Ministerul Securității Interne și de Agenția Federală pentru gestionarea situațiilor de urgență (FEMA), relatează Noi.md cu referire.

Anterior, mai multe tornade și uragane au lovit o serie de state americane. În special, pe 11 decembrie, prin statul Kentucky au trecut patru tornade, din cauza lor, distrugeri au fost înregistrate în 15 districte. O tornadă a distrus fabrica de lumînări din acest stat. Guvernatorul statului, Andy Beshear, a declarat în timpul unei conferințe de presă că în urma dezastrului au murit peste 100 de persoane. El a numit aceste tornade drept cele mai distructive din istoria statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?