X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Azerbaidjanul propune Armeniei o întrevedere la frontieră

22 noi. 2023,, 15:00   Externe
1881 0

Azerbaidjanul a propus Armeniei organizarea unei întîlniri la granița comună pentru negocieri în vederea încheierii unui tratat de pace.

Despre aceasta se arată în comunicatul Ministerului azer de Externe, notează "Adevărul European"

Ministerul de Externe a precizat că Baku este pregătit pentru negocieri directe cu Erevan pe bază bilaterală pentru a finaliza un acord de pace cît mai curînd posibil.

"Credem că ambele țări ar trebui să decidă împreună asupra viitorului relațiilor lor. Responsabilitatea pentru continuarea procesului de pace, inclusiv alegerea unui loc reciproc acceptabil pentru negocieri sau decizia de a ne întîlni la frontiera de stat, aparține celor două țări", se arată în declarație.

Ministerul de Externe azer a îndemnat partea armeană să evite "noi întîrzieri inutile" și și-a exprimat speranța că Erevanul va răspunde favorabil apelului și că discuțiile vor fi reluate în viitorul apropiat.


În ajun, consilierul prezidențial azer pentru politică externă Hikmet Hajiyev a declarat că discuțiile de pace dintre Erevan și Baku s-ar putea încheia cu succes, dar fără medierea Statelor Unite sau a Uniunii Europene.

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat anterior că speră să încheie un acord de pace cu Azerbaidjanul în următoarele luni și să stabilească relații diplomatice cu această țară.

3
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?