X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Avertizare: Oraşele trebuie să se pregătească în faţa schimbărilor climatice

14 oct. 2020,, 18:33   Externe
5737 0

Oraşele şi guvernele din Europa trebuie să facă mai mult pentru a se pregăti pentru consecinţelor schimbărilor climatice care afectează zonele urbane, inclusiv un risc crescut de inundaţii şi secete, a declarat marţi Agenţia Europeană de Mediu (AEM), relatează dpa.

Această problemă este una esenţială în condiţiile în care aproape 75% dintre europeni trăiesc în mediul urban şi numărul lor urmează să crească în următorii ani, a precizat agenţia cu sediul la Copenhaga, scrie agerpres.ro.

Rolul cheie în economie pe care oraşele îl au în calitate de huburi industriale şi în domeniul serviciilor a fost un alt aspect menţionat pentru nevoia adaptării lor la schimbările climatice.

Multe oraşe din Europa se află în zone de câmpie inundabile, iar solurile lor sunt acoperite cu beton sau asfalt, făcându-le vulnerabile la viituri.

Zonele pe care se află construcţii se află şi ele în apropiere de zone predispuse la incendii sau alunecări de teren, se arată în raportul AEM, denumit "Adaptarea urbană în Europa".

Oraşele din sud-estul Europei au fost proiectate să se confrunte cu cea mai mare creştere a frecvenţei valurilor de căldură din cauza schimbărilor climatice. Cu toate acestea, oraşele au cele mai mici suprafeţe acoperite de spaţii verzi, conform raportului.

Totodată, valurile de căldură provoacă un număr de decese mai mare decât oricare alte dezastre naturale, se precizează în raport. Aşadar, este necesară o adaptare a locuinţelor, precum şi a spitalelor şi şcolilor la temperaturi ridicate.

Parcurile şi alte spaţii verzi din oraşe pot asigura temperaturi mai scăzute în timpul valurilor de căldură, precum şi absorbţia unei anumite cantităţi de precipitaţii a căror frecvenţă se preconizează că va creşte în multe părţi ale Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав