Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Autoritățile ucrainene au în vedere două opțiuni pentru rezultatul războiului. Declarație

13 iun. 2022,, 14:00   Externe
7945 0

Războiul va continua atîta timp cît va avea nevoie Ucraina ca să demonstreze că Rusia trebuie să părăsească teritoriile ocupate. Guvernul ucrainean are în vedere două opțiuni pentru rezultatul războiului.

Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, într-un interviu acordat publicației Zerkalo, relatează RBC-Ucraina.

„O întrebare dificilă”, a spus el ca răspuns la o întrebare despre cînd și cum se va termina acest război.

Potrivit acestuia, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a propus un program minim: trupele ruse se retrag pe pozițiile pe care le-au ocupat pe 23 februarie. După – poate începe un proces pașnic de negociere, în care vor fi discutate toate revendicările reciproce.

"Sarcina maximă: integritatea teritorială în cadrul granițelor recunoscute internațional ale Ucrainei, pierderea Rusiei și transformarea acesteia. În caz contrar, va fi mereu într-o frenezie propagandistică, dispoziții revanșiste și se va strădui mereu să reia războiul cu o nouă intensitate", a spus Mihail Podolyak.


El a remarcat că aceasta este problema din cauza pierderilor mari. "Războiul va continua atîta timp cît Ucraina va avea nevoie pentru a demonstra că Rusia trebuie să părăsească teritoriile noastre. Este foarte greu și dificil, pentru că în fiecare zi dovada necesită viața unor băieți de treabă",a adăugat consilierul șefului Oficiului președintelui Ucrainei.

Potrivit acestuia, este necesar să se găsească un mecanism care să reducă acest preț. "Nu mă interesează cît plătește Rusia. Este un preț mare pentru noi. Dar, cu toate acestea, vom lupta pînă cînd Rusia va pierde", a adăugat el.

Potrivit unui sondaj din Ucraina, peste 80% dintre ucraineni sînt împotriva oricăror concesii teritoriale către Rusia în schimbul păcii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?