Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Autoritățile din Sri Lanka au declarat stare de urgență în țară

13 iul. 2022,, 12:15   Externe
2312 0

Autoritățile din Sri Lanka au declarat stare de urgență în țară după plecarea președintelui Gotabaya Rajapaksa. Despre acest lucru a anunțat Ranila Wickramasinghe de la biroul prim-ministrului țării, relatează RIA Novosti.

"Din moment ce președintele se află în afara țării, a fost declarată stare de urgență pentru a face față situației din țară", a declarat Dinuk Kolombadj, purtătorul de cuvînt al șefului Cabinetului de Miniștri. În același timp, Kommersant scrie că protestatarii iau cu asalt Biroul Primului Ministru din Sri Lanka.

Anterior, AFP a anunțat că Rajapaksa, în vîrstă de 73 de ani, a părăsit țara pe fondul protestelor în masă. Mai tîrziu s-a precizat că el a plecat în Maldive. Alegerea unui nou șef de stat va avea loc în țară pe 20 iulie.

Protestele în Sri Lanka au început în aprilie, pe fondul unei crize financiare și economice fără precedent care a paralizat economia țării. Statul insular se confruntă cu o lipsă de valută străină, combustibil, produse petroliere, îngrășăminte, produse alimentare, medicamente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?