Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Atacurile urșilor asupra oamenilor: Ce a decis Parlamentul slovac

22 mai. 11:00   Externe
3516 0

Parlamentul slovac, reunit la 21 mai, a aprobat un amendament legislativ care simplifică procedura de împușcare a urșilor, pe fondul unei serii de atacuri ale acestor animale sălbatice asupra oamenilor.

Amendamentul, introdus de deputatul Rudolf Gulyak și susținut de 90 din cei 131 de parlamentari, modifică definiția „apariției nedorite” a unui urs în baza căreia este autorizată împușcarea acestuia.

Acum, în acest scop, în Slovacia nu mai este necesară efectuarea unei „analize a zonei”, de care sînt responsabile autoritățile locale, ci vor fi suficienți doar factori precum riscul pentru viața și sănătatea oamenilor și daunele aduse proprietății umane, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Acest lucru, a explicat autorul amendamentului, ar simplifica și accelera procedurile formale necesare pentru împușcarea urșilor periculoși.

Amendamentele altor deputați, care propuneau în special reglementarea amplasării momelilor pe urși și obligativitatea informării populației cu privire la modul de comportament în cazul animalelor sălbatice, nu au obținut suficiente voturi.


În Slovacia, în această primăvară, au avut loc o serie de atacuri ale urșilor asupra oamenilor, inclusiv cu victime.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?