Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Arestovici, despre greșelile din politica națională a Ucrainei

17 ian. 2023,, 19:45   Externe
4431 0

Consilierul independent al biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, care astăzi a fost demis din funcție, a criticat legea cu privire la limbă, care era în vigoare anterior în țară.

Într-un interviu acordat canalului YouTube "Ходят слухи", el a menționat că, din cauza acestei legi, în Ucraina a apărut un număr imens de persoane care s-au declarat împotriva statului.

"Dar cum lucrăm noi cu identitatea post-sovietică? Sau cu identitate regională? În afară de amenințări, amenzi și condamnări publice? Ce vrem de la acești oameni? Înțelegere? De la oamenii pe care îi condamnăm, cărora le spunem: "Ei, ticăloșilor, schimbați-vă identitatea, de altfel nu răspundem pentru acțiunile noastre. Le spunem că voi ați adus Rusia aici, înseamnă că ajutați Rusia, doriți moartea tuturor ucrainenilor. Din cauza voastră mor băieții noștri". Și noi vrem după acesta ei să fie de partea noastră? Este o nebunie", a subliniat Alexei Arestovici.

"Ei bine, vor pleca în Rusia. Sau vor face ca Rusia să vină aici. Și atunci ce? Cine este idiot în această situație? Avem o politică națională și regională, de lucru cu autoidentificarea foarte irațională. Chiar și Uniunea Sovietică a dus-o mai bine decît noi. În Israel nu există limbi oficiale, dar a doua limbă care este folosită de fapt peste tot este araba. Poate evreii știu și înțeleg ceva ce noi nu știm? Noi spunem că toți rușii sînt răi și nu există ruși buni. dar cum ne aud etnicii ruși din Ucraina? Sau vorbitorii de limbă rusă? Ce aud ei? "Voi sînteți dușmanul". Ei își scot pașaportul ucrainean, își amintesc de un verișor care a murit lîngă Bahmut, care era soldat vorbitor de limbă rusă al Forțelor Armate din Ucraina și spune "la naiba cu această țară cu o astfel de atitudine". Dar nu are unde să meargă, și rămâne în Ucraina, dar în opoziție ascunsă față de Ucraina, deoarece ucrainenii se comportă ca niște nenorociți cu propriii cetățeni. Și atît. Trebuie să fii un idiot total la nivel de stat pentru a adopta, în primul rînd, astfel de legi privind limba și, în al doilea rînd, să le aprobi pînă acum. De ce? Pentru că atunci cînd cetățeanul sau omul știe că statul îl va pedepsi deoarece comunică în limba mamei sale, el nu va fi niciodată loial unui astfel de stat. Statul vrea să împuște cetățeni? Însă ea nu-și va putea păstra teritoriile", a spus Alexei Arestovici.26
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?