Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Arde catedrala Notre-Dame din Paris: Una dintre turle s-a prăbușit (LIVE. VIDEO)

15 apr. 2019,, 21:31   Externe
7868 0

Un incendiu a izbucnit în această seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Ce ține de cauza incendiului, oficialii menționează că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că ,,îl doare inima" de incendiul care provoacă distrugerea catedralei pariziene, scrie bfmtv.com.

Conform datelor europe1.fr, la acest moment nu este nici o persoană rănită.

,,Totul arde, nu va mai rămîne nimic. Conform programului de lucru, nu ar trebui să se mai afle acolo muncitori, pentru că programul lor se termină la ora 17:00-17:30. Dar nu sîntem siguri că nu a rămas nimeni blocat acolo din cei care lucrează la restaurare", spune André Finot, manager de comunicare al catedralei.

Un purtător de cuvînt al pompierilor din Paris a menţionat pentru lemonde.fr că au fost mobilizate mijloace importante de intervenție, dar, de asemenea a mai spun că focul va mai arde mult timp.


Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea "celui mai vizitat monument istoric din lume". Una dintre turle s-a prăbușit.

Potrivit martorilor, tot acoperișul catedralei s-a prăbușit.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora Republicii Moldova. Pompierii s-au mobilizat la cîteva minute după izbucnirea incendiului, iar operațiunea de stingere este în curs.

Catedrala a fost evacuată, iar oamenii din jur au fost sfătuiți să se îndepărteze de locul incendiului.

Potrivit lefigaro.fr , în 2018 Biserica Catolică din Franţa a făcut apel pentru a obţine bani pentru a restaura catedrala, care era într-o stare de degradare.

Catedrala este unul dintre "personajele principale" ale romanului clasic "Cocoşatul de la Notre-Dame", scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti. 200 de ani s-a lucrat la ridicarea catedralei.

Pompierii francezi au declanşat o operaţiune de amploare pentru salvarea monumentului istoric.

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămîna trecută pentru a fi restaurate.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?