Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Anunțul Israelului privind Palestina

30 mai. 16:15   Externe
2193 0

Purtătorul de cuvînt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) a declarat că forțele israeliene au obținut controlul „operațional” asupra „coridorului Philadelphi”, numele de cod pentru coridorul de 14 km lungime de-a lungul singurei frontiere a Fîșiei Gaza cu Egiptul.

Granița cu Egiptul aflată în sudul Fîșiei Gaza era singura frontieră terestră a enclavei pe care Israelul nu o controla direct.

Între timp, ofensiva israeliană din orașul Rafah continuă. Tancurile au intrat marți pentru prima dată în centrul orașului, în ciuda ordinului dat de Curtea Internațională de Justiție de a opri imediat asaltul asupra Rafah, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Luptele din Gaza vor continua cel puțin în 2024, a declarat consilierul pentru securitate națională al Israelului, Tzachi Hanegbi, afirmînd că Israelul nu este pregătit să pună capăt războiului, așa cum a cerut Hamas în cadrul unui acord de schimb de ostatici pentru prizonieri palestinieni

„Luptele de la Rafah nu sînt un război fără rost”, a declarat Hanegbi, subliniind că Israelul urmărește să pună capăt dominației Hamas în Gaza și să împiedice ca acesta și aliații săi să atace Israelul.


5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав