X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Ambasadorul Rusiei, după discuția la MAEIE: Am abordat relațiile bilaterale

24 noi. 2022,, 11:30   Externe
2612 0

Ambasadorul Federației Ruse declară că a discutat cu cei din conducerea Ministerului de Externe despre relațiile bilaterale dintre cele două țări, dar și despre situația din Ucraina. Diplomatul s-a prezentat astăzi la MAEIE, după bombardamentele de ieri din Ucraina, care au lăsat Moldova în beznă, transmite unimedia.

„Am avut o discuție cu cei din conducerea Ministerului de Externe. Am discutat chestiuni privind relațiile bilaterale, cît și despre ceea ce se întîmplă în Ucraina.

Noi le-am amintit despre geneza acestei situații, despre lovitura de stat din 2014, consecințele acesteia și genocidul față de locuitorii din Donbas, desfășurat timp de 8 ani.

Le-am amintiti și depsre faptul că acrodul de la Minsk a intrat în blocaj, chiar dacă țările occidentale erau garante în cadrul acestuia. Am vorbit despre trigger-ul acestei situații, inclusiv negocierile Rusiei de acum mai bine de un an, cu SUA și țările membre NATO, privind garanțiile de securitate și de oprire a extinderii blocului militar în Ucraina.

Sper că sîntem auziți, deși, cîmpul informațional este acum foarte mult afectat de știri semi-adevărate. După cum cunoașteți, jurnalistul care a relatat despre rachetele din Polonia a fost demis, pentru că occidentului nu i-a priit o astfel de abordare”, a declarat Oleg Vasnețov, la ieșirea din minister.


Reamentim că Moldova a rămas ieri pe întuneric, în totalitate, după bombardamente masive în Ucraina. Traficul în capitală a fost paralizat, troleibuzele s-au oprit, la fel și semafoarele, iar poliția a venit cu mai multe recomandări privind securitatea personală. În decurs de o oră de la avarie, curentul a fost restabilit în unele zone.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după deconectările masive de lumină.

15
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?