Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Ambasadorul Armeniei în Rusia a primit o notă de protest

10 sep. 2023,, 18:30   Externe
2902 0

Ambasadorul Armeniei la Moscova, Vagharshak Harutyunyan, a fost convocat la Ministerul rus de Externe unde i-a fost înmînată o notă de reprezentare dură pe fondul acțiunilor neprietenoase ale Erevanului. Acest lucru se afirmă într-o declarație publicată pe site-ul Ministerului rus de Externe.

După cum se menționează, în plus, i s-a înmînat o notă de protest, în care se afirmă că declarațiile jignitoare ale președintelui Adunării Naționale a Republicii Armenia, Alen Robertovici Simonyan, din 6 septembrie, la adresa reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, directorul Departamentului de Informare și Presă, Maria Zaharova, și a Ministerului rus de Externe în ansamblu, sînt inacceptabile", a adăugat Ministerul rus de Externe.

Departamentul diplomatic a atras atenția asupra apariției unor "anumite îndoieli în cercurile oficiale și în elita politică a Republicii Armenia cu privire la oportunitatea legăturilor aliate în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă și cu Rusia pe bază bilaterală", precum și cu privire la fezabilitatea unui set de acorduri trilaterale între Moscova, Erevan și Baku privind normalizarea Azerbaidjan-Armenia.

"În acest context, conducerea armeană a luat o serie de măsuri neprietenoase în ultimele zile, inclusiv lansarea procesului de ratificare a Statutului de la Roma al CPI, o călătorie la Kiev a soției premierului Anna Vachikovna Hakobyan pentru a înmîna ajutoare umanitare regimului de la Kiev, precum și desfășurarea de exerciții militare pe teritoriul armean cu participarea Statelor Unite", a subliniat Ministerul rus de Externe.

20
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?