Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ambasada SUA din Londra refuză să plătească o taxă

22 mai. 22:30   Externe
2706 0

Ambasada SUA din Londra a acumulat datorii de milioane de lire sterline, după ce nu a plătit timp de mai mulți ani taxa privind circulaţia în centrul capitalei Angliei.

Transport for London (TfL), compania de transport din oraș, a arătat că ambasada americană a acumulat datorii de 14,6 milioane de lire sterline, după 20 de ani în care nu a plătit taxa privind traficul din centrul capitalei.

TfL a precizat că, deși majoritatea ambasadelor din Londra își plătesc taxele, „Ambasada SUA refuză să facă acest lucru, în ciuda demersurilor noastre pe canale diplomatice”.

„Vom continua să urmărim toate taxele neplătite și notificările de penalizare aferente și facem presiuni pentru ca această problemă să fie abordată la Curtea Internațională de Justiție”, a transmis TfL, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

„În conformitate cu dreptul internațional, așa cum se reflectă în Convenția de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, poziția noastră este că taxa de congestionare a traficului este o taxă de care misiunile diplomatice sînt scutite”, a transmis un purtător de cuvînt al ambasadei americane.


Taxa este una zilnică şi care se aplică majorității maşinilor între orele 07:00 și 18:00 în zilele lucrătoare și între orele 12:00 și 18:00 în weekend.

0
5
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав