COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6878

Ambasada Chinei la Chișinău a desemnat cîștigătorii concursului online „China, prin ochii mei"

13 oct. 19:45   În lume
694 0

Ambasada Chinei la Chișinău a desemnat cîștigătorii concursului online „China, prin ochii mei", organizat cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze.

Moldovenii care au avut prilejul să viziteze China, timp de trei săptămîni, au plasat pe pagina oficială a Ambasadei impresii de călătorie. Acestea confirmă că RP Chineză i-a fascinat, prin frumusețile naturale, dar și prin monumentele create de om, multe dintre ele înscrise în Patrimoniul UNESCO, transmite Noi.md cu referire la romanian.cri.cn.

Participanții la concurs au reiterat că China este o țară modernă, în continuă dezvoltare, făcînd referire la performanțele obținute în toate domeniile. De asemenea, s-a menționat că chinezii sînt foarte harnici, prietenoși, deschiși spre comunicare, ceea ce contribuie la confortul sufletesc al celor care le vizitează țara. Nu a fost trecută cu vederea nici arta culinară chineză, vastă și variată, specifică fiecărei provincii. Un alt reper al comentariilor a vizat arta și cultura milenară, tradițiile pe care poporul chinez le păstrează.

La concurs au participat și jurnaliști de la diferite instituții media din Republica Moldova, care au evidențiat, în mod special, cooperarea multilaterală dintre China și Moldova, proiectele finanțate de autoritățile chineze în Republica Moldova, precum și importanța inițiativei chineze ,,O centură, un drum", o cale comună pentru prosperitate și renaștere în diverse domenii.

1
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽