X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

Aliev a arătat fragmente ale rachetelor rusești Iskander din Nagorno-Karabah

12 apr. 2021,, 16:25   Externe
3653 0

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a deschis un Parc al trofeelor militare și a arătat fragmente ale rachetelor care se presupune că au fost găsite pe teritoriul țării de la sistemele de rachete operaționale-tactice Iskander (OTRK) fabricate de ruși. Despre acest lucru a declarat canalul Telegram "Кавказское бюро".

"De unde are armata armeană aceste rachete? Ea nu ar fi trebuit să aibă aceste rachete", a spus Aliyev.

El a adăugat că Azerbaidjanul așteaptă un răspuns la întrebarea cum au ajuns rachetele în Armenia.

În Parcul de trofee militare sînt prezentate peste 300 de exponate, inclusiv pînă la 150 de piese de echipament greu, tancuri, mașini de luptă, instalații de artilerie, sisteme de rachete antiaeriene, arme mici și mașini militare. Toate exponatele au legătură cu cel mai recent conflict militar din Nagorno-Karabah.

La 7 aprilie, purtătorul de cuvînt al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Kremlinul nu deține informații despre fragmentele rachetelor Iskander găsite în Nagorno-Karabah.


La 2 aprilie, agenția azeră pentru deminarea teritoriilor (ANAMA) a anunțat că a găsit fragmente de rachete ale sistemului rus de apărare Iskander pe teritoriul Nagorno-Karabah. S-a constatat că fragmentele au fost găsite în orașul Shusha pe 15 Martie, în procesul de deminare a teritoriilor. Mai tîrziu, au apărut poze cu fragmentele descoperite, pe care apăreau marcajele în limba rusă.

Înainte de asta, Ministerul rus al Apărării a declarat că, în timpul conflictului militar din Nagorno-Karabah, "Iskander"-e nu au fost utilizate, iar toată muniția de rachete se află în depozitele militare din Armenia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?