Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Ali Nagiyev: ”În lagărele pentru prizonierii de război au fost uciși mulți militari azeri”

18 sep. 2023,, 12:35   Externe
2044 0

S-a dovedit că majoritatea militarilor azeri dispăruți, nu au murit pe cîmpul de luptă, ci au fost uciși cu cruzime în lagărele de prizonieri de război.

Despre acest lucru a declarat, șeful Serviciului Securității de Stat, președinte al Comisiei de Stat a Republicii Azerbaidjan privind prizonierii de război, ostatici și cetățeni dispăruți, generalul-colonel Ali Nagiyev, în cadrul discursului său la conferința internațională "Consolidarea eforturilor naționale și internaționale menite să clarifice soarta persoanelor dispărute".

În opinia sa, Azerbaidjan a suferit mari pierderi umane, care au fost însoțite de distrugerea completă a sute de orașe și sate", a remacrat șeful SSS.

Ali Nagiyev a precizat că 3.890 de persoane sînt înregistrate la Comisia de Stat ca fiind dispărute în primul război din Karabakh.

"Dintre aceștia, 3171 - militari și 719 - civili. Dintre civili, 71 - minori, 267 - femei și 326 - bătrîni. Șase militari au fost dați dispăruți în Războiul Patriotic. Faptele obținute arată că o parte semnificativă dintre militarii noștri dispăruți au fost uciși nu pe cîmpurile de luptă, ci în lagărele de prizonieri de război, în urma unor torturi îngrozitoare", a adăugat el.


0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?