Alerte pentru cei care ajung în Spania, Franța, Italia, Croația, Grecia

Alerte pentru cei care ajung în Spania, Franța, Italia, Croația, Grecia

Europa dă în clocot, iar turiştii care vor să meargă în Italia sînt avertizaţi că ţara este sub cod roşu de caniculă. Sînt alerte similare pentru Spania, Grecia, Croația şi Franţa.

Valul de aer saharian a pus stăpînire pe o mare parte a Europei. În Franța, meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu pentru 65 de departamente. Şcolile din Paris şi din zonele limitrofe au început să fie închise pentru că apogeul caniculei va fi atins zilele viitoare. Se aşteaptă ca temperaturile să depăşească 40 de grade Celsius.

În unele regiuni din Spania, termometrele vor arăta 45 de grade, iar pentru Germania şi Italia, meteorologii au prognozat 40 de grade.

În Italia, zeci de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiul, dar pompierii spun că temperaturile mari au favorizat flăcările.

La est de Berlin, în landul Brandenburg, au fost înregistrate incendii de pădure. Zeci de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări. Iar un bărbat din aceeaşi regiune a fost oprit de Poliţie, după ce a urcat gol-puşcă pe motocicletă. Din cauza caniculei, a motivat el.

Căldura este chinuitoare şi pentru animale, în special pentru cele din menajerii. Îngrijitorii le fac duşuri cu apă rece ca să poată trece mai uşor de aceste zile de foc.

Experţii spun că încălzirea globală este cauza pentru canicula fără precedent din această perioadă a verii.

 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load