X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Alerte meteo în Europa

12 noi. 2023,, 10:30   Externe
2670 0

Europa este lovită din nou de furtuni și inundații. Sub alertă meteo sînt Franța, Italia și Belgia, unde mai multe regiuni sînt sub ape.

Cel mai ridicat nivel de pericol, roșu, a fost declarat în regiunile din nordul Franței. Numeroase localități sînt, practic, izolate de restul lumii, în urma ploilor abundente.

Școlile din 200 de localități din nordul Franței rămîn închise după ce ploile torențiale au provocat inundații puternice. Oameni sînt disperați. Apa a pătruns și în gospodării, iar cîmpurile agricole au fost distruse, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

Meteorologii spun că ploile vor continua și săptămîna viitoare. Mai mult, autoritățile avertizează că inundațiile ar putea fi urmate de alunecări de teren. După o lună octombrie declarată cea mai călduroasă din istorie, Europa a fost lovită concomitent de mai multe furtuni atlantice, care au afectat întregul continent din nord-vest pînă în sud-est.

Vineri, Italia a emis o nouă avertizare meteo pentru regiunea Toscana. Aceasta este grav afectată de inundații. În Belgia, în zona de graniță cu Franța, rîul Isère este revărsat, iar localnicii se grăbesc să consolideze malurile, casele și alte clădiri.

2
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?