Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Alerta sanitară la nivelul maxim în Coreea de Sud

23 feb. 17:30   Externe
2338 0

Сoreea de Sud a ridicat astăzi nivelul de alertă sanitară la nivelul ,,sever”, pe măsură ce medicii stagiari continuă protestele în masă.

Prim-ministrul Coreei de Sud a anunţat că programul spitalelor publice va fi prelungit, pentru a răspunde la presiunea tot mai mare asupra sistemului medical.

Aproape două treimi dintre medicii tineri din ţară şi-au dat demisia, pentru a protesta împotriva unui plan guvernamental de a admite mai mulţi studenţi la facultăţile de medicină, ceea ce a forţat spitalele să refuze pacienţi şi să anuleze anumite proceduri, notează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

,,Funcţionarea instituţiilor medicale publice va fi ridicată la nivelul maxim. Programul spitalelor publice va fi extins, iar acestea vor funcţiona atît în weekenduri, cît şi de sărbător", a declarat premierul.

Pînă în prezent, peste 8.400 de medici s-au alăturat grevei, a precizat Ministerul Sănătăţii, echivalentul a aproximativ 64% din întregul număr de medici rezidenţi şi stagiari din Coreea de Sud.


Luni, mii de medici stagiari şi-au dat demisia în Coreea de Sud, aceştia invocînd că noile angajări dorite prin intermediul unui plan guvernamental, ar creşte concurenţa şi ar scădea veniturile.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?