X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Alertă în Rusia. Un avion cu 28 de pasageri a dispărut brusc de pe radare

6 iul. 2021,, 10:45   Externe
1947 0

Un avion în care se aflau 28 de pasageri a dispărut de pe radare în estul Rusiei, au anunţat marţi agenţiile de presă din Rusia, citînd serviciile de securitate naţionale.

Potrivit Agerpres, care citează AFP aparatul de tip AN-26 efectua legătura între Petropavlovsk-Kamciatsk şi Palana, în peninsula Kamciatka, atunci cînd a încetat să emită semnale de recunoaştere, au explicat agenţiile de presă Interfax şi RIA Novosti.

Printre cele 28 de persoane la bord se află şase membri ai echipajului şi unul sau doi copii, au precizat agenţiile.

Două elicoptere au fost mobilizate pentru a căuta aparatul care, potrivit unor surse, ar fi putut să se prăbuşească în mare sau să se izbească de sol lîngă o mină de cărbune de lîngă Palana.

Rusia are de multă vreme o proastă reputaţie în ceea ce priveşte securitatea aviatică. O proastă mentenanţă tehnică şi reguli de securitate lipsite de rigoare au marcat în mod durabil sectorul aeronautic rus.


Cel mai recent accident grav datează din luna mai 2019, cu aterizarea forţată a unui Suhoi Superjet al companiei naţionale Aeroflot, care a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova. În accident au murit 41 de persoane.

În februarie 2018, un AN-148 al Saratov Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după decolare lîngă Moscova, iar 71 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa. O anchetă a stabilit atunci că la originea accidentului a stat o eroare umană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?