X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

AIEA îndeamnă la crearea unei zone sigure în apropierea CAEZ cît mai curînd posibil

20 ian. 2023,, 17:00   Externe
1930 0

Situația din jurul CAE Zaporojie se înrăutățește, astfel se impune necesitatea urgentă de creare a unei zone sigure în jurul centralei.

Acest lucru a fost declarat de directorul AIEA, Rafael Grossi, într-un interviu pentru Fox News, relatează RBC-Ucraina.

„După părerea mea, situația din jurul Zaporojie se înrăutățește. Pe măsură ce conflictul se dezvoltă, după cum știți, situația de pe frontul de est se intensifică. Prin urmare, cred că acum mai mult ca niciodată este important și urgent să luăm măsuri intermediare pentru proteja instalația nucleară”, a spus Grossi.

În același timp, el a recunoscut că discuția și procesul de creare a unei zone nucleare sigure în jurul centralei atomice Zporojie progresează mai lent decît se aștepta. Șeful AIEA a explicat că acest pas necesită voință politică.

Potrivit acestuia, crearea unei zone de securitate este susținută de mulți lideri europeni.


Ieri, Rafael Grossi s-a întîlnit cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, și a discutat cu acesta despre situația de la centrala nucleară Zaporojie și siguranța instalațiilor nucleare din Ucraina.

Șeful AIEA s-a întîlnit și cu premierul ucrainean Denys Shmygal și a informat că agenția finalizează desfășurarea misiunilor permanente la centralele nucleare ucrainene.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?