Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Agenții Serviciului Secret al SUA se plîng pe comportamentul cîinelui lui Biden

22 feb. 23:30   Externe
2096 0

Cîinele președintelui american Joe Biden i-a atacat de cel puțin 24 de ori pe angajații Serviciului Secret, responsabili de securitatea familiei liderului american, relatează CNN cu referire la documente interne ale departamentului.

Agenții se plîng în corespondență de mușcături pînă la sînge și discută despre necesitatea de a face ajustări în metodele de lucru, avînd în vedere agresivitatea crescută, de care a dat dovadă cîinele ciobănesc german pe nume Commander la Casa Albă, la reședința oficială de la Camp David și în casele private ale soților Biden, scrie ria.ru.

Statisticile nu iau în calcul atacurile cîinelui asupra angajaților altor structuri care sprijină activitatea șefului statului.

Într-unul dintre incidentele descrise, Commander a atacat un agent special care păzea casa de pe plajă a lui Biden din Rehoboth Beach, Delaware, și i-a provocat acestuia o "rană deschisă adîncă". Ca urmare, agentul Serviciului Secret a pierdut mult sînge, i-a fost cusută rana și i-a fost injectat un antibiotic, se menționează în materialele obținute de CNN.

"(Agenții) sînt nevoiți să folosească creativitatea pentru a-și asigura propria siguranță", se arată într-un e-mail trimis de superiorii Serviciului Secret către subordonații lor.


Commander a ajuns la familia Bidens fiind cățeluș în decembrie 2021 și a început să dea dovadă de agresivitate din octombrie 2022, după care a fost înlăturat de la Casa Albă. În 2021, din același motiv a fost îndepărtat de la reședința prezidențială și cîinele ciobănesc Majors, incapabil să se adapteze la viața din capitală și despre care se crede că din cauza stresului a mușcat ocazional gardienii.

CNN a citat o sursă apropiată de casa prezidențială care a declarat că soții Bidens se simt "oribil" din cauza comportamentului animalului de companie.

"Sînt literalmente cu inima frîntă. Și-au cerut scuze față de toți cei pe care i-a mușcat, unora le-au trimis flori... Au muncit din greu cu cîinele, dar au fost nevoiți să îl trimită să locuiască cu alți membri ai familiei", a declarat sursa.

0
3
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?