Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Adrenalină pentru turiști: unde se află cel mai înalt pod pietonal din Europa

2 apr. 23:00   Externe
2306 0

​În regiunea Umbria, din centrul Italiei, se află cel mai înalt pod pietonal din Europa, aflat la o înălțime de 175 de metri. El leagă două localități aflate pe malurile diferite ale rîului Vigi: satul Sellano, o așezare medievală, și Montesanto, scrie CNN.

Să traversezi podul durează între 30 și 45 de minute, transmite hotnews.ro.

În cei aproximativ 1.000 de pași, atît cît îți ia pentru a traversa podul, o singură greșeală te poate face să cazi în gol. Tocmai de aceea podul poate fi traversat doar cu un ham care să asigure protecția turiștilor care vor să se plimbe la înălțime.

Primarul din Sellano, Attilio Gubbiotti, a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera că ideea de a construi podul a venit din dorința de a „revitaliza zona și de a preveni depopularea”.


Estul regiunii Umbria, unde se află podul, a fost epicentrul unei serii de cutremure devastatoare ce au lovit Italia în 2016.

Unele sate din zonă, cum ar fi Castelluccio – un sat de fermieri la granița cu regiunea vecină Marche – au fost distruse în întregime, localnicii neputînd încă să se întoarcă la casele lor.

Primarul și-a exprimat speranța că podul va aduce noi afaceri în zonă.

Podul, care a fost deschis la timp pentru weekendul sărbătorilor de Paștele catolic, primește maximum 90 de vizitatori pe oră.

Momentan, rezervările sînt deschise pînă pe 5 mai. Vizitatorii trebuie să poarte încălțăminte adecvată și să aibă cel puțin 1,20 m înălțime.

2
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?