Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Acoperișuri, luate pe sus de furtună și arbori doborîți în Australia

15 feb. 09:30   Externe
1961 0

Furtuni însoţite de rafale puternice de vînt de pînă la 165 de kilometri pe oră au făcut o victimă și a lăsat fără curent sute de mii de gospodării în statul Victoria, în estul Australiei.

Rafalele de vînt au dus la extinderea incendiilor de vegetație la vest de Melbourne, care au curprins și mai multe case din zonă.

În toiul intemperiilor, 530.000 de gospodării au rămas fără electricitate, iar mai mulți copaci, care au fost au fost smulși din rădăcini, au avariat pilonii de curent electric, notează Noi.md cu referire la news.ro.

În rezultat, s-a oprit cel mai mare generator de electricitate din statul Victoria, centrala pe cărbune Loy Yang A. ”Este una dintre cele mai importante pene din istoria statului”, a subliniat ministrul Energiei din acest stat.


Autorităţile au dat asigurări că depun eforturi să restabilească alimentarea cu electricitate şi să evalueze amploarea pagubelor cauzate de incendii.

Un fermier în vîrstă de 50 de ani a murit lovit de fragmente purtate de vînt, în timp ce se afla într-un tractor, la est de Melbourne, au anunţat într-o conferinţă de presă autorităţile.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?