X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

A nins puternic la munți în România

12 noi. 2023,, 15:40   Externe
2861 0

Iarna şi-a făcut simţită prezenţa încă de la primele ore ale zilei de duminică în zonele montane din judeţul Bistriţa-Năsăud, România, unde a nins. S-a intervenit cu utilaje şi material antiderapant pentru a curăţa carosabilul.

Într-o zonă, stratul de zăpadă a măsurat între 5 şi 10 centimetri. Autoritățile române au declarat că se circulă în condiții de iarnă pe mai multe sectoare de drum din zonele înalte și că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează să fie echipate corespunzător, în special, autovehiculele grele, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor.

Cîţiva copaci au fost doborîţi de vînt şi ninsoare, fără însă a bloca circulaţia. Reprezentatul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a scris pe rețelele de socializare că s-a acționat cu utilaje cu lamă și material antiderapant, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

„Se recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic. De asemenea, este important să nu plecați la drum în zonele cu altitudine înaltă fără a vă asigura că autovehiculul este echipat corespunzător pentru condițiile de iarnă”, a menționat Teofil Cioarbă.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?