X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A început Carnavalul Venețian. Ce tematică are

29 ian. 19:30   Externe
2006 0

Petrecăreţi deghizaţi, măşti şi costume colorate: Veneţia a dat startul festivităţilor pentru carnavalul său, unul dintre cele mai faimoase şi mai fotografiate din lume, care anul acesta îl va omagia pe Marco Polo.

Cu tematica "Spre Orient. Incredibila călătorie a lui Marco Polo",Carnevale di Venezia ediţia 2024 îi invită pe vizitatori într-o "călătorie fantastică" pe urmele exploratorului veneţian (1254-1324), pentru a marca cea de-a 700-a comemorare a morţii sale.

Pe lîngă adunările şi spectacolele de stradă, duminică, a avut loc și procesiunea de bărci tradiţionale care au defilat de-a lungul Canal Grande pînă la Podul Rialto, privite de mii de turişti, notează Noi.md cu referire la drivemagazine.ro.

Carnavalul veneţian, care atrage mulţimi uriaşe în fiecare an, urmează să se desfăşoare pînă pe 13 februarie, data sărbătorii de Mardi Gras, care marchează ultima zi înainte de Postul Paştelui.

Această petrecere populară ar fi fost creată la Veneţia în 1162, în urma unei victorii militare.După ce a căzut în desuetudine timp de decenii, festivalul a fost readus în actualitate de municipalitatea italiană în 1980.

4
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?