X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Top 10 cele mai scumpe orașe din lume în 2023

1 dec. 2023,, 10:32  
1823 0

Singapore și Zürich au depășit New York și au devenit cele mai scumpe orașe din lume în privința costului vieții în anul 2023, potrivit raportului „Worldwide Cost of Living 2023”, realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) și citat de Bloomberg și CNN.

Costul foarte ridicat al deținerii unei mașini, prețul mare al alcoolului și creșterea prețurilor la alimente au făcut ca Singapore să devanseze metropola americană, cu care a împărțit primul loc în 2022. Zürich, care anul trecut se afla pe locul șase, a sărit direct pe primul loc, transmite Digi24.

De vină este, în mare parte, francul elvețian puternic, dar a avut impact și scumpirea alimentelor, a bunurilor de uz casnic și a activităților recreative. Pe podium se mai află Geneva, la egalitate cu New York.

Cele două sînt urmate de Hong Kong, care se clasează astfel pe locul cinci. Los Angeles ocupă locul șase, iar Paris a fost numit al șaptelea cel mai scump oraș din lume. Capitala Israelului, Tel Aviv, împarte locul opt cu Copenhaga. Este de precizat faptul că sondajul a fost efectuat înainte de izbucnirea conflictului Israel-Hamas din octombrie.

La finalul topului se San Francisco, al treilea oraș american inclus în clasamentul celor mai scumpe din lume. Cea mai mare scădere în clasament priveşte oraşele Moscova (locul 142) şi Sankt Petersburg (locul 147), din cauza slăbirii rublei.


Cel mai ieftin oraş din lume este Damasc.

Cele mai scumpe 10 orașe din lume în 2023

1. Zurich și Singapore (la egalitate)

3. New York și Geneva (la egalitate)

5. Hong Kong

6. Los Angeles

7. Paris

8. Tel Aviv și Copenhaga (la egalitate)

10. San Francisco

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?