Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Țara noastră va primi un grant de 600 000 de euro

10 noi. 2023,, 17:15  
512 0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda Republicii Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de 600 000 de euro pentru realizarea proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova”. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnarea unui acord care prevede acest lucru.

Din acest grant vor fi finanțate serviciile de consultanță: asistență pentru consolidarea capacității Unității de Implementare a Proiectului; asistență în materie de achiziții publice, licitații și implementare a contractelor; asistență pentru îndeplinirea obligațiilor de conformitate și raportare în temeiul documentelor de finanțare; sprijin pentru punerea în aplicare a aspectelor de mediu și sociale.

De menționat că, la începutul acestui an, Republica Moldova a încheiat un contract de împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, care prevede acordarea unui credit de 25 de milioane de euro pentru finanțarea proiectului „Deșeurile solide în Republica Moldova”. Astfel, în țara noastră va fi implementat un program național de dezvoltare a infrastructurii aferente procesului de gestionare a deșeurilor solide. Astfel, vor fi cumpărate tomberoane și containere pentru colectarea deșeurilor, precum și vehicule pentru transportarea lor. De asemenea, vor fi construite stații de sortare, de compostare și vor fi închise depozitele de deșeuri neautorizate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?