Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Serghei Lavrov a sosit în Turcia. Care este scopul vizitei sale

1 mar. 07:22  
2155 0

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a sosit în Turcia, unde urmează să participe la Forumul Diplomaţiei din Antalya, conform TASS.

Un corespondent TASS a transmis că aeronava înaltului diplomat rus a aterizat pe aeroportul din Antalya. Purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a anunţat anterior că Lavrov va purta discuţii bilaterale cu ministrul turc de externe Hakan Fidan în timpul forumului.

Diplomaţii de top ai Rusiei şi Turciei sînt aşteptaţi să discute o gamă largă de probleme, în primul rînd starea actuală şi perspectivele de cooperare bilaterală în sferele de interes reciproc – comerţ, energie, securitate, bancar şi turism. De asemenea, miniştrii vor discuta despre un calendar al contactelor bilaterale la diferite niveluri.

Lavrov va avea, de asemenea, o serie de alte întîlniri bilaterale în marja forumului de la Antalya cu ministrul de externe azer Jeyhun Bayramov, ministrul de externe al Uzbekistanului Bakhtiyor Saidov, ministrul de externe al Kîrgîzstanului Zheenbek Kulubayev şi regele Eswatini Mswati III.

21
2
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?