Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Noi detalii cutremurătoare, în cazul tragediei de la Căușeni. Cum a fost găsit bărbatul

30 noi. 2023,, 10:07  
1870 0

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul cuplului decedat din cauza zăpezii, la Căușeni.

Rudele celor doi soți susțin că au apelat la serviciul 112 de zeci de ori solicitînd ajutor, care nu a mai venit. Ei au povestit despre ultimele discuții avute cu cei doi soți. Victimele, spun rudele acestora, erau încrezute că vor fi salvate, așa cum li s-ar fi promis.

Cei doi concubini, unul originar din satul Plop și altul din Zaim, s-ar fi pornit la o soră țintuită la pat în satul Coșcalia pentru a-i duce un telefon mobil, pe data de 26 noiembrie în jurul orelor 11:00. La distanța de 5 km de satul Coșcalia, mașina în care se aflau s-a împotmolit în zăpadă și nu a mai putut înainta. Primul apel la 112, potrivit rudelor, ar fi fost făcut în jurul orelor 13:00. Pînă la ora 17:00 seara, spun ei, s-a sunat în continuu la 112. Abia a doua zi, către orele 08:00 dimineața, serviciul de gardă a Inspectoratului de Poliție Căușeni a primit un apel telefonic în care un cetățean a comunicat că la intrare în satul Coșcalia au fost depistate două persoane decedate într-un automobil înzăpezit, scrie presa locală Studio-L.

„Pe la ora 14:00-15:00 am vorbit cu ea. I-am spus: „ieșiți, lele, duceți-vă”. Mi-a spus că totul o să fie bine, că o să fie salvați și o să ajungă acasă și o să-mi spună. Nu mi-a mai spus nici un cuvînt”, spune sora femeii decedate.

Rudele cuplului spun că femeia și bărbatul ar fi încercat să de mai multe ori să se pornească singuri spre casă, însă s-au întors de fiecare dată înapoi la mașină, pentru că femeia se simțea rău și slăbită. Bărbatul a încercat să curețe singur zăpada din jurul mașinii, în speranța de a se salva, însă fără succes.


„S-au chinuit acolo să rănească omătul. Cred că nu mai aveau putere să meargă mai departe. Cred că au crezut că o să vină ajutor și așteptau. Erau ambii pensionari, erau slăbiți”.

„Cînd am vorbit ultima dată cu el, a spus: „gata, e ultimul cuvînt. N-avem nicio scăpare”. Am întrebat de ce nu s-au pornit și a zis că s-au pornit, dar Mariei i-a fost rău și nu a putut să o lase singure”.

„El a fost găsit jos, cu fața în omăt. Cum a dat să rănească omătul, a rănit vreo două lopeți și a căzut jos. Așa și l-au găsit. Lopețile, hîrlețul, tot jos era”, au declarat rudele cuplului pentru presa locală.

Rudele femeii de 64 de ani învinuiesc serviciul 112 de moartea celor doi soți. Ei spun că au apelat de zeci de ori la 112, solicitînd ajutor.

„Ei au sunat la 112 și le-au promis să stea acolo să aștepte, că o să vină și o să-i scoată, este apel înregistrat. (…) Doar cu promisiunea au rămas. Din ce cauză?”.

„Să suni de atîtea ori… Dacă nu am sunat de 100 de ori, ap nu știu. Și de pe numărul meu, și de pe numărul fetei. Care numere am găsit, de pe toate am sunat. Ba îmi spuneau că pînă dimineață mai este, ba că pînă diseară mai este, că ei s-au dus. Numai nu-mi spuneau că ei sînt la fața locului, ca să vadă ce-i cu ei. Care e dreptatea la noi în țară eu nu știu. Dacă îi spun că omul se simte rău, că are tensiune mare… Așteptați, așteptați, că nu doar dvs. sînteți, îmi răspundeau”.

„I-au lăsat să moară cu zilele acolo, pentru că nu am sunat o dată. Am luat împrejur: am sunat și la 903, și la 901, și la 112, peste tot. Și la tractoristul acela care făcea drumul, la Primăria Coșcalia. Unde e dreptatea, nu înțeleg. Toată noaptea nu am dormit”.

„Trebuie ca cei care au lăsat omul de viu să moară să fie pedepsiți. Ei să fi vrut să ajute omul, luau un tractor, două, și îi scoteau. I-au lăsat ca pe niște cîini, și-au bătut joc de ei”, mai spun rudele concubinilor.

Victimele incidentului urmează să fie înmormîntate astăzi, 30 noiembrie.

Amintim că poliția a deschis o anchetă pe acest caz, procuratura – dosar penal, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus ancheta de serviciu. În urma tragediei, prim-ministrul Dorin Recean a cerut demisia șefului 112 în cadrul ședinței Guvernului din 29 noiembrie. În aceeași seară, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a semnat ordinul de demitere.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?