Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Granturi de pînă la 600 mii de lei pentru companiile autohtone

20 noi. 2023,, 17:17  
1638 0

15 companii autohtone vor accesa finanțare nerambursabilă între 200 mii de lei și 600 mii de lei (30 mii de euro) pentru a investi în dezvoltarea, ecologizarea, digitalizarea și internaționalizarea afacerilor.

Managerii companiilor beneficiare au participat la o sesiune de informare pentru a fi familiarizați cu prevederile contractuale. Ulterior, agenții economici vor semna contractele de colaborare pentru accesarea susținerii financiare nerambursabile prin intermediul programelor la care au depus proiectele investiționale.

Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), din numărul total de noi beneficiari, cinci activează în mediul rural, iar 10 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, opt afaceri sînt gestionate de tineri și șapte de femei.

Suma totală a finanțării constituie circa patru milioane de lei, resurse acordate din bugetul de stat sau alocate de Uniunea Europeană și Banca Mondială.

Granturile sînt acordate prin intermediul instrumentelor de suport antreprenorial ale ODA: Programul de Start pentru Tineri, Programul de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+2”, Programul de transformare digitală a IMM, Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea ÎMM și Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?