X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Franţa va livra Ucrainei sute de blindate vechi, dar funcţionale

31 mar. 10:40  
1175 0

Ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu a anunţat că Franța va livra Ucrainei sute de vehicule blindate vechi, dar încă funcţionale și rachete Aster, similare sistemului american Patriot, care să răspundă cererii Kievului de consolidare a apărării anti-aeriene.

Blindatele de peste 40 de ani sunt înlocuite treptat cu unele noi pentru armata franceză. Ministrul spune că, în pofida vechimii, ele vor contribui în cantităţi semnificative la mobilitatea trupelor ucrainene, esenţială pentru menţinerea unei linii a frontului atât de lungă.

În paralel este produsă şi muniţie operabilă de la distanţă pentru a fi livrată ucrainenilor în această vară. Guvernul francez a cerut industriei de apărare să accelereze producţia pentru a asigura înzestrarea armatei sale, dar şi sprijinul pe termen lung pentru Ucraina. Ministrul Lecornu a declarat că producătorii trebuie să dea prioritate nevoilor militare în faţa celor civile şi nu a exclus să recurgă la rechiziţionări.

Rusia condamnă statele occidentale pentru ajutorul militar acordat Ucrainei, spunând că nu va schimba cursul ostilităților.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?