X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Banca Mondială a revizuit în scădere la 3,2% prognoza globală de creştere, citînd războiul din Ucraina

19 apr. 2022,, 22:30  
1233 0

Banca Mondială şi-a revizuit în scădere estimările privind ritmul de creştere înregistrat în acest an de economia mondială, citînd războiul din Ucraina, inflaţia şi efectele pandemiei de Covid-19, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Banca Mondială prognozează în prezent că economia mondială va înregistra un avans de 3,2% în 2022, mai puţin decît estimarea precedentă de 4,1%, a anunţat luni preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Aceste prognoze au fost date publicităţii într-un moment în care factorii de decizie din întreaga lume se reunesc la Washington pentru reuniunile de primăvară ale Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional.

Potrivit lui Malpass, Covid-19, inflaţia şi războiul din Ucraina ar urma să ducă la creşterea ratei mondiale a sărăciei pe măsură ce lumea se confruntă cu o creştere bruscă a preţurilor la energie, îngrăşăminte şi alimente. În plus, creşterea dobînzilor ar urma să încetinească avansul economiei şi să agraveze inegalitatea, a adăugat Malpass.

Banca Mondială prognozează o contracţie semnificativă a economiilor Rusiei şi Ucrainei iar David Malpass a avertizat că ţările vecine din Europa şi Asia Centrală vor resimţi efectele. La rîndul lor, consumatorii din economiile avansate ar urma să îşi reducă cheltuielile în acest an pe fondul creşterii preţului petrolului.

Fondul Monetar Internaţional urmează să dea marţi publicităţii propriile sale estimări referitoare la evoluţia economiei mondiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?