X 
Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

A fost inaugurat Centrul de Instruire pentru avioanele F-16 din România

13 noi. 2023,, 17:00  
1236 0

Astăzi, a fost inaugurat Centrul European de Instruire pentru avioanele F-16. Evenimentul are loc la Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești. Participă autorități și diplomați ai statelor implicate în realizarea acestui centru, Statele Unite, Olanda și România.

Va fi o unitate extrem de importantă, după cum a declarat șeful noului Centru de Instrucție:

„Unicat în România este faptul că sînt cel puțin trei țări, mă refer la România, mă refer la Lockheed Martin, care aparține de Statele Unite ale Americii, precum și la partenerul care pune la dispoziție aeronavele. În același timp, între instructori este posibil să fie alte nații, toate membre NATO, foști piloți militari, care vor fi parte a acestui centru. Este important în contextul actual, pentru că dăm un semnal că sîntem uniți, dăm un semnal că sîntem toți în aceeași barcă.”

Potrivit Radio România Actualități, noua unitate va fi un centru internațional pentru pregătirea piloților de pe avioanele F-16, atît piloți români, cît și din statele partenere, inclusiv Ucraina, transmite moldova1.

Ministerul român al Apărării a pus la dispoziție baza aeriană și facilitățile de instruire.


Avioanele provin de la Forțele Aeriene din Olanda, în timp ce instructorii și mentenanța sînt asigurate de compania americană Lockheed Martin.

În prezent, Forțele Aeriene Române operează o escadrilă completă de F-16 Fighting Falcon și în curînd vor mai primi încă 32 de aeronave F-16 din Norvegia.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?