Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Veste bună pentru cei care exportă produse în UE

23 feb. 13:55   Economie
2361 0

Producătorii din ţara noastră vor putea exporta prune, struguri, usturoi și alte produse agricole moldovenești, fără taxe și restricții cantitative.

Consiliul Uniunii Europene a reînnoit pînă în iulie 2025 suspendarea taxelor de import şi a cotelor la exporturile moldoveneşti, transmite publika.press.

„Propunerea privind măsurile comerciale autonome pentru Republica Moldova urmărește reînnoirea suspendării taxelor și cotelor de import pentru încă un an, din 25 iulie 2024 pînă la 24 iulie 2025, consolidînd totodată protecția produselor agricole sensibile”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului UE.

Uniunea Europeană continuă să demonstreze angajamentul și sprijinul său față de Republica Moldova, conform comunicatului Consiliului UE.

„Războiul de agresiune neprovocat și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei continuă să aibă, de asemenea, un impact negativ asupra capacității Moldovei de a face comerț cu restul lumii. Reînnoirea acestor măsuri va contribui la menținerea condițiilor necesare pentru a permite Republicii Moldova să își continue relațiile comerciale cu UE și cu restul lumii prin intermediul UE”, se mai arată în comunicat.


Potrivit Delegației UE în Republica Moldova, în primele zece luni ale anului trecut, exporturile moldovenești de fructe și legume în Uniunea Europeană au crescut semnificativ față de anul 2021.

5
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?