Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Vasile Chirtoca: s-a creat o situație periculoasă în care vom începe să ne distrugem producătorul

5 dec. 2022,, 07:34   Economie
3497 0

O mare problemă pentru dezvoltarea normală a economiei și afacerilor din țară este lipsa succesiunii puterii, deoarece noii oficiali de fiecare dată încep să schimbe din nou legile, adesea în detrimentul producătorilor locali.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul om de afaceri, președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, în platoul emisiunii Главное de la TVC 21, transmite Noi.md.

"Cred că marea problemă este că nu există o continuitate de putere în țara noastră. Adică o guvernare se confruntă cu o situație, începe consultări, începe să înțeleagă ce trebuie făcut. În acest moment, vine o altă guvernare. Se schimbă complet, pînă la veriga de mijloc, conducerea ministerelor. Oamenii uită de ce a fost adoptată o lege și nu alta. Vă dau un exemplu. De exemplu, acum este pregătit un proiect de lege privind o nouă politică fiscală pentru anul viitor și bugetul pentru 2023. Și acum cineva de acolo, vreo persoană nouă din Ministerul de Finanțe a început să creadă că există o corelație directă în aceste chestiuni, dacă, de exemplu, scoate un articol din una dintre legi, potrivit căruia industria parfumeriei și cosmeticelor poate primi alcool etilic scutit de plata accizelor, în conformitate cu limitele stabilite de Ministerul Agriculturii. Au analizat acest lucru. Aha. Aici intreprinderile au fost scutite de accize pentru 50 de milioane de lei... Vom anula această lege. Este valabilă timp de 25 de ani, iar acum vor plăti aceste accize. Dar nu vor plăti, pentru că prețul de cost va crește brusc, volumele de vînzări ale producătorilor locali vor scădea brusc, pentru că piața va fi plină de importatori”, a spus Vasile Chirtoca.

„Ceea ce ne vine din străinătate este scutit de accize acolo, iar la intrare, nu este supus accizelor, nici măcar taxelor. Și astfel, s-a creat o situație periculoasă în care vom începe să ne distrugem propriul producător, vom începe să reducem locurile de muncă care tocmai au început să fie create. Și aceasta este problema – lipsa acestei continuități”, a spus cunoscutul om de afaceri, președintele DAAC Hermes.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?